ILVO biedt assessments aan met verschillende doeleinden. U kunt gebruik maken van onze diensten wanneer u de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie wilt toetsen, maar ook wanneer u wilt meten of een werknemer de potentie heeft om te groeien en bepaalde kwaliteiten te ontwikkelen. Wanneer u zelf een assessment in het vooruitzicht heeft kunt u ook bij ons terecht om dit voor te bereiden.

Een assessment bij ILVO is altijd maatwerk. Het programma stellen wij af op de vraag, het niveau van de kandidaat en de betreffende branche. Een assessment kan verschillende onderdelen bevatten. Zo hebben wij diverse persoonlijkheids- en capaciteitentesten in ons eigen testcentrum. De testen worden veelal gecombineerd met een diepte-interview en mogelijk in combinatie met praktijk-simulaties en rollenspellen ingezet. De combinatie van testen en gesprekken met onze coaches en psychologen resulteren in een compleet beeld van de vraagstelling.

Bij ILVO realiseren wij ons dat assessments momentopnames zijn en door sommige deelnemers daardoor als stressvol ervaren kunnen worden. Kenmerkend aan onze aanpak is daarom dat wij deelnemers op verschillende momenten feedback geven op hun gedrag. De terugkoppeling zorgt ervoor dat kandidaten de kans krijgen om zichzelf van een andere kant te laten zien. Ook geeft deze situatie veel informatie over het aanpassingsvermogen van de kandidaat, dit alles met als doel om een realistisch en betrouwbaar beeld te creëren van de kandidaat.

Uitkomsten en adviezen bespreken en rapporteren wij zowel aan de kandidaat als de opdrachtgever. Assessments kunnen u als werkgever veel kosten besparen. Het inzetten van de juiste persoon op de juiste plek komt namelijk ten goede van uw bedrijfsresultaten. Bovendien leidt het op lange termijn tot grotere tevredenheid onder het personeel en een lager personeelsverloop.